U heeft een update!
8 november 2019
You’ve been updated!
14 februari 2020

Hosting bij Melange Design nu met Google Cloud platform.

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we Google Cloud-platform zijn gaan gebruiken om een ​​deel van onze infrastructuur te hosten. We onderzoeken voortdurend mogelijke nieuwe opties voor datacenters, zodat we onze klanten de nieuwste technologieën en de hoogste snelheid en betrouwbaarheid op handige geografische locaties kunnen bieden. Het afgelopen jaar hebben we diensten van de grootste cloudproviders onderzocht om te evalueren wie het beste aan onze behoeften kon voldoen en het Google Cloud-platform viel op. De eerste Google Cloud-locaties, die we al gebruiken, bevinden zich in Iowa, VS; Eemshaven, Nederland; London, Verenigd Koninkrijk; en Singapore. Al onze nieuwe klanten worden op deze locaties geactiveerd en we zijn ook begonnen enkele bestaande Amerikaanse en Europese klanten te verplaatsen.

Wat zijn de voordelen van Google Cloud?
Gemakkelijker schalen en resourcebeheer
Ons hostingplatform bloeit al 15 jaar op bare metal. We hebben altijd uitstekend gepresteerd in het minimaliseren van het risico voor de uptime van onze sites door middelen en apparatuurredundantie te bieden, back-ups te houden en onze herstelprocessen te optimaliseren. Wij geloven dat deze zoektocht eenvoudiger is in de Google Cloud-omgeving, waar onze infrastructuur is gebouwd op virtuele machines, in plaats van bare metal-servers. Het lanceren van een nieuwe virtuele machine is een veel sneller en efficiënter proces. Schaalbronnen zoals CPU, RAM en opslag zijn ook veel eenvoudiger. Hierdoor kunnen we de resultaten bereiken waar we naar op zoek zijn met veel minder investeringen in inactieve middelen en managementoverhead.

Gedistribueerde opslag voor hoge gegevensredundantie
Een ander voordeel van de cloudinstallatie is de gedistribueerde opslag. We gebruiken de permanente SSD-opslag van Google, die meerdere redundanties heeft. Dit betekent dat uw websitegegevens niet op één fysieke machine worden opgeslagen en niet verloren gaan als de hardware op deze machine uitvalt. In de cloudconfiguratie, in de zeldzame gevallen waarin de hosting-server uitvalt, kunnen we gewoon een nieuwe virtuele machine op een ander hostingknooppunt in onze cloudruimte laten draaien en eenvoudig het gedistribueerde opslagvolume aan het nieuwe exemplaar koppelen, in plaats van het defecte exemplaar, zonder tijd te verliezen bij het herstellen van back-ups.

State-of-the-art netwerk voor snellere sites
Google staat erom bekend een van de snelste en krachtigste netwerken te onderhouden, wat betekent dat het gebruik van hun service resulteert in een hoge snelheid voor de websites van onze klanten. Men kan ook nauwelijks denken aan een ander wereldwijd netwerk dat beter wordt onderhouden. We zien dit als een groot voordeel, omdat netwerkverbindingsproblemen in het algemeen een van de belangrijkste redenen zijn voor downtime van de server. Met het Google-netwerk wordt het risico op dergelijke problemen verder geminimaliseerd.

Meerdere mogelijkheden voor nieuwe datacenterlocaties
Werken met Google Cloud biedt ons de mogelijkheid om snel nieuwe locaties toe te voegen buiten de regio’s waar we momenteel actief zijn. We zijn begonnen met de regio’s waar de meerderheid van onze klanten wordt gehost – de VS en continentaal Europa. Blijf op de hoogte om erachter te komen wat onze volgende locatie wordt.

100% match met duurzame energie
Een ander ding dat we als een zeer belangrijk voordeel beschouwen, is onze wederzijdse betrokkenheid bij duurzaamheid. Google koppelt 100% van de energie die wordt verbruikt door hun wereldwijde activiteiten met hernieuwbare energie en blijft zich inzetten voor CO2-neutraliteit. Dit omvat de datacenters van Google en Google Cloud. Google is toonaangevend op het gebied van energie-efficiëntie met hun prestaties bij het verminderen van de computeremissies door het verbeteren van de hogere efficiëntie van het aanbieden en opslaan van gegevens en het omleiden van afval.

We zijn erg enthousiast over de officiële start van onze samenwerking met Google en houden u op de hoogte van de ontwikkeling ervan, telkens wanneer een nieuwe locatie wordt toegevoegd of een oude locatie wordt overgedragen naar de nieuwe datacenters van Google Cloud.