We went in the Google Cloud!
14 februari 2020
Lipdub op kindcentrum De Entree
23 april 2021

Afgelopen week heeft er een WordPress Update plaatsgevonden! Ook uw site gehost door Melange Design is geupdated naar 5.3.2
Hieronder de nieuwe mogelijkheden voor WordPress.

Verbeteringen voor iedereen

Automatische afbeeldingsrotatie

Je afbeeldingen zullen nu op de correcte manier gedraaid zijn wanneer je ze uploadt gebaseerd op de orientatiedata. Deze verbetering is negen jaar geleden voorgesteld en mogelijk gemaakt door het doorzettingsvermogen van vele volhardende bijdragers.

Sitediagnose controles

De verbeteringen die geïntroduceerd worden in 5.3 maken het zelfs makkelijker om problemen te detecteren. Uitgebreide aanbevelingen brengen lichten bepaalde onderdelen uit die aandacht nodig hebben in het Health Check scherm.

Admin e-mail verificatie

Je wordt nu periodiek gevraagd om je admin email adres te bevestigen wanneer je ingelogd bent als een administrator. Dit maakt de kans een stuk kleiner dat je niet meer in je site kunt komen wanneer je je email adres wijzigt.

Verbeteringen blok-editor

Deze op verbeteringen gerichte update introduceert meer dan 150 nieuwe functies en gebruiksverbeteringen, waaronder verbeterde ondersteuning van grote afbeeldingen voor het uploaden van niet-geoptimaliseerde foto’s met een hoge resolutie die zijn gemaakt met je smartphone of andere hoogwaardige camera’s. In combinatie met grotere standaard afbeeldingsformaten zien foto’s er altijd op hun best uit.

De verbeteringen van de toegankelijkheid omvat de integratie van stijlen voor blokeditor in de beheerinterface. Deze verbeterde stijlen lossen veel toegankelijkheidsproblemen op: kleurcontrast op formuliervelden en knoppen, consistentie tussen editor- en admin-interfaces, nieuwe notificaties, standaardisatie naar het standaard WordPress-kleurenschema en de introductie van animatie om interactie met je blokken snel en natuurlijk aan te laten voelen. Voor mensen die een toetsenbord gebruiken om door het dashboard te navigeren, heeft de blokeditor nu ook een navigatiemodus. Hiermee kan je van blok naar blok springen zonder door elk deel van de blokbesturing te bladeren.

Uitgebreide design flexibiliteit

WordPress 5.3.2 voegt nog meer gereedschappen toe om geweldige ontwerpen mee te maken.

  • Het nieuwe Groep blok staat je toe om jouw pagina makkelijk op te delen in kleurrijke secties.
  • Het kolomblok ondersteunt vanaf nu vaste kolombreedtes
  • De nieuwe vooraf gedefinieerde lay-outs maken het heel simpel om inhoud in geavanceerde lay-outs te ontwerpen
  • De tekstkleur van titelblokken is nu instelbaar
  • Met extra stijlopties kan je de gewenste stijl instellen voor elk blok dat deze functie ondersteunt

Voor ontwikkelaars

Date/Time component verbeteringen

Ontwikkelaars kunnen nu werken met data en tijdzones in een betrouwbaardere manier. Datum en tijd functionaliteit heeft een aantal nieuwe API functies toegevoegd gekregen voor unified timezone retrieval en PHP interoperability en daarnaast zijn er ook een hoop bug fixes doorgevoerd.

PHP 7.4 compatibiliteit

WordPress 5.3 ondersteunt PHP 7.4 volledig. Deze release bevat meerdere wijzigingen die verouderde functionaliteit verwijderen en de compatibiliteit verzekeren. WordPress blijft gebruikers aanbevelen om de laatste en beste versie van PHP te gebruiken.

Door de nieuwe update kan het zijn dat u niet kunt inloggen omdat de inlog pagina niet bereikbaar is. Probeer de cache te legen van uw browser en probeer het opnieuw. Lukt het nog steeds niet? Stuur een email naar support@melange-design.nl of bel 0681150687