You should Push a lot more
19 maart 2019
Bestel nu uw eigen schoolkalender!
19 juni 2019

Bent u op zoek naar een native app geschikt voor meerdere platformen zoals de Google play store en de Apple Playstore? Het maken van een native app kan zeer tijdrovend zijn en voor kleine ondernemers zelfs onbetaalbaar. Voor een kleinschalige app bent u al gauw rond de € 15.000 tot € 25.000 kwijt. Door de hogere eisen die Apple stelt aan de apps zijn apps die opgebouwd zijn door templates niet meer toegestaan en kunnen ontwikkelaars bedrijfsapps alleen nog ontwikkelen met een account op naam van het bedrijf zelf. Een native app is dus niet zo gemakkelijk als u dus denkt.

Maar waar moet uw native app aan voldoen? Meeste gebruikers zijn al blij met een app die speciaal gericht is op mobiel gebruik, alleen de noodzakelijke knoppen en een overzichtelijk menu, een soort van uitgeklede versie van uw eigen website.. hmm ik hoor u al denken.

Zonde dat eigenlijk uw eigen website niet als een native app werkt? Of dat u een speciale landingspagina op uw website heeft die alleen voor mobiele gebruikers geschikt is? Zonde dat u niet uw gebruikers op de hoogte kan stellen d.m.v. een push melding.

Allemaal eigenschappen van een native app…. of toch niet?

PWA’s zijn de toekomst. De progressive web app  is een van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van apps. Een PWA verbindt de eigenschappen van een website met veel kenmerken van native mobile apps. Daardoor functioneert de applicatie onafhankelijk van het besturingssysteem en tegelijkertijd als website en app.

Hieronder de grootste voor- en nadelen van een PWA

[supsystic-tables id=1]

 

Heeft u een mobiel vriendelijke website, dan is uw website met wat aanpassingen geschikt als PWA. Het enige wat nog ontbreekt is de mogelijkheid om uw publiek te informeren d.m.v. een push notificatie.
Wilt u uw publiek op de hoogte stellen dmv een push notificatie dan kunt u natuurlijk wel gebruik maken van de aanwezige apps zoals bijvoorbeeld “Telegram” of “Whatsapp”. Telegram is een handige berichten app beveiligd dmv encryptie. U kunt gebruik maken van een “channel” waarbij u alleen berichten uit stuurt en geen berichten kunt ontvangen (one-way). Handig om snel gebruikers op de hoogte te stellen en te informeren van uw nieuws. Momenteel is de intregatie van Whatapp nog in ontwikkeling.

Abonneer op ons nieuws via Telegram en blijf op de hoogte: Klik hier om te abonneren